Dr. Fatih Ürkmezer Belediye Başkanı

SAKEM’de Minik Aşçılar Yetiştiriliyor

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) Gençlere ve yetişkinlere kişisel gelişim, meslek edindirme ve hobi kurslarıyla yeni ufuklar açıyor.

Yaz döneminde meslek edinmek isteyen ve hoşça vakit geçirmek isteyen gençlere ve çocuklara,  8 ayrı şubesinde eğitim vermeye devam ediyor. SAKEM İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile eğitim kalitesinde yenilikçilik, akılcılık, bilimsellik, katılımcılık ve süreklilik ilkeleri perspektifinde hizmet veriyor. Aslanlar SAKEM’de minik aşçılar yetiştirmek üzere açılan hobi kursu olan pastacılık kursunda çocuklara lezzetin sırları öğretiliyor.

Okulların kapanmasının ardından yaz kursları kapsamında çocuklara yönelik onlarca kurs eğitimi verilen SAKEM’de aşçılık kursu minik kursiyerlerin gözdesi haline geldi. Eğitmen Songül Çalış tarafından verilen kursta çocuklar keyifli vakit geçirerek mutfak konusunda deneyim sahibi oluyor. Eğitimin yaşam boyu devam ettiği algısını güçlendirerek katılımı artırmak, eğitime yatırım yaparak bireyi üretken kılmak amacıyla SAKEM’de kurs eğitimlerine ara verilmiyor.

Her yaş gurubu kursiyerin faydalanabileceği yüzlerce kursta, kursiyerler hem meslek ediniyor hem de boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirme şansı buluyor. SAKEM yaygın eğitim konusunda en iyi temsil eden kurum olabilmek amacıyla, yaptığı tüm çalışmalarda başarılı ve model bir rol üstleniyor.

SAKEM’de Uluslararası Öğrencilere Eğitim Programı Düzenlendi

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu kapsamında 18 ülkeden Karabük'e gelen 23 öğrenci, Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren, Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi'nde (SAKEM) el sanatları kurs eğitimi almaya başladı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin (TÖMER) ev sahipliğinde Karabük'te bulunan 23 öğrenci, SAKEM’de çok boyutlu Kağıt Rolyef Kesme Sanatı ve Seramik ’’ kurslarında 3 hafta boyunca eğitim alacak.

Yunus Emre Enstitüsü'nün 2010'dan bu yana Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında bu yıl üçüncü yaz okulu etkinliği çerçevesinde, 118 ülkeden bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Karabük Üniversitesi 18 ülkeden 23 öğrenciye ev sahipliği yapacak. Bu projede öğrencilere hem dil, hem de Türk kültürü ve sanatı tanıtılacak.

SAKEM’de Uluslararası öğrencilere geçtiğimiz yıllarda kısa dönemli eğitim programları düzenlendiği, Türk sanatları alanında eğitimler verildiği, bu yıl da öğrencilere Türk kültürünü ve el sanatlarını atölye çalışması şeklinde öğretileceği bilgisi verildi. Etkinlik kapsamında uluslararası öğrenciler eğitime Kağıt rolyef çalışmasıyla başladı. Öğrencilerin seramik eğitimi de alacakları programda Türk kültürüne karşı ayrıca bir ilgi duydukları gözlemlendi.

SAKEM İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile, geleneksel sanatları canlandırma konusunda yaptığı çalışmaların yanı sıra, çağa uygun modern eğitim sistemiyle de Safranbolu’da öncü olmaya devam ediyor.

Safranbolu Belediye Ailesinden Ürkmezer'e Taziye Mesajı

Safranbolu Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sayın Dr. Fatih Ürkmezer’in Muhterem Babaları Hacı Şerif Ali Ürkmezer’in vefat haberini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız.

Safranbolu Belediyesi Ailesi olarak Merhum Hacı Şerif Ali Ürkmezer beyefendiye Cenab-ı Allah'tan rahmet, Sayın Dr. Fatih Ürkmezer, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Mekânı Cennet olsun.

Cenaze yarın  Bergama Plevne Camiinde kılınacak öğle namazına müteakip Bergama mezarlığına defnedilecektir.

SAKEM’de Kendi Takını Kendin Yap

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) yüzlerce faklı branşta 8 ayrı şubesinde ücretsiz eğitimlere devam ediyor.

Kurslarda, katılımcıların el becerilerinin geliştirilmesi ve aile ekonomisine katkı sağlamaları amaçlanıyor. SAKEM yaygın eğitim konusunda en iyi temsil eden kurum olabilmek amacıyla, yaptığı tüm çalışmalarda başarılı ve model bir rol üstleniyor.

El sanatları arasında yer alan Takı Tasarım kurslarında kursiyerler kendi takılarını kendileri üretiyor. Aslanlar SAKEM merkez binada eğitmen Güldem Altundal tarafın verilen eğitimlerde kursiyerler, birbirinden güzel takılar tasarlıyor.  Hanımların vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alan takıları kendilerinin üretebilmelerinin önemine değinen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer  şu sözlerle devam etti’’ El işi göz nuru takılar yapan kursiyerler, takı tasarımını öğrenerek meslek sahibi olmanın yanı sıra kendi zevklerine göre modern takılar üretmeyi öğreniyorlar’’.

Ürkmezer  Eğitimin yaşam boyu devam ettiği algısını güçlendirerek katılımı artırmak için SAKEM’de her yaş gurubuna uygun kurslar olduğunu belirtti. Özellikle örgün eğitim fırsatlarından yararlanamayan bireylerin eğitim gereksinimlerini karşılamak için herhangi bir yaş sınırlaması yapmadan tüm vatandaşlara SAKEM’de eğitim verilmeye devam ediyor.

16 mayıs 15 haziran arası RAMAZAN AKŞAMLARI

1 Haziran Cuma Dost El ilahi grubu