Mimar Elif KÖSE

CHP Milletvekili Aksoy Başkan Köse’yi Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy beraberinde CHP İl Başkanı Abdullah Çakır ve CHP İlçe Başkanı Bahtiyar Acar ile birlikte Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi ziyaret etti.

Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan Milletvekili Aksoy; “ İnanıyoruz ki Başkanımız Dünya Mirası Safranbolu’muzda önemli başarılara imza atacaktır. Bununla birlikte ben şahsında seçilen kıymetli tüm siyasi parti meclis üyelerini tebrik ediyor, ayrıca Safranbolu Belediyesinde çalışan tüm personelimize yeni sürecin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Her zaman yanlarındayız” şeklinde konuştu.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Sayın Milletvekilimize güzel düşünceleri ve nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tabii ki amacımız Safranbolu’muzda hizmet bayrağını her gün bir adım daha ileriye taşımak. Bu nedenle hiç bir zaman yılmadan, bıkmadan, 7/24 anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben bir kez daha Sayın Milletvekilimize, İl ve İlçe Başkanımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretin Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, İl Başkanı Abdullah Çakır ve İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile birlikte belediye personelini ziyaret ederek kolaylıklar dilediler.

Başkan Köse, Konaklama İşletmecileri İle Buluştu

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Tarihi Çarşı’da Konaklama İşletmecileri ile bir araya gelerek turizm, belediye hizmetleri gibi pek çok konu hakkında istişarelerde bulundu.

Tarihi Çarşıda gerçekleştirilen ve Türsab Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Hacıalioğlu'nunda misafir olarak katıldığı toplantıda konuşan Başkan Köse; “ Safranbolu olarak turizmde kaliteyi artırmamız gerekiyor. Bunu da bizim sunduğumuz hizmetin kalitesini arttırarak sağlayabiliriz. Bununla birlikte esnafımızın hizmette kalite standardını yakalaması lazım ki istediğimiz karşılığı alabilelim” dedi.

İşletmecilerin de fikirlini soran ve diğer konular hakkında da istişarede bulunan Köse; “ İlçemiz yalnızca bölgemiz için değil, ülkemiz içinde önemli bir turizm potansiyeli taşımakta. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Tarihi Çarşıda hizmet veren Konaklama İşletmecilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bir tane Safranbolu var ve bizlerde bunun bilincinde olarak Safranbolu’muz için en iyiyi yapacağız” dedi.

Oruçlar İsmetpaşa, Hacıhalil ve Hüseyin Çelebi Mahallelerinde Açıldı

Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve hayırsever vatandaşların paydaşlığında her akşam başka bir mahallede gerçekleştirilen Mahalle İftarları İsmetpaşa ve Hacıhalil Mahalleleri ile devam etti.

Belediye Başkanı Elif Köse’nin de katıldığı iftar programlarına vatandaşların ilgisi yoğun olurken, Başkan Köse, her iki mahallede de hem vatandaşlar hem de çocuklar tarafından ilgi ve sevgi ile karşılandı.

İsmetpaşa Mahallesinin ardından Hacıhalil ve Hüseyin Çelebi Mahalleleri için verilen İftar programına gelen mahalle sakinleri ile uzun süre sohbet eden Köse vatandaşların taleplerini de dinledi.

Okunan ezan ile birlikte oruçların açılmasının ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Öncelikle iftarımıza katıldğınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul etsin inşallah” dedi.

Mahalle iftarlarındaki katılımın yoğunluğunun kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Köse; “ Burada amacımız eski mahalle kültürünü yaşatabilmek, günümüzde gittikçe azalan komşuluk ilişkilerini canlandırabilme. İftar programlarının amacına ulaştığını görmekte bizleri ayrıca mutlu etmekte. Bununla birlikte Muhtarımız mahallenizin bazı sorunları olduğunu bizlere iletti. Elbette bunlarla ilgileneceğiz. İnşallah bayram sonrası mahallelerimizi ziyaret ederek sizlerle buluşmayı, taleplerinizi almayı, istişare içerisinde sorunlara hep birlikte çözüm bulmayı amaçlıyoruz.

Ben bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından çocuklara balon ve pamuk şeker ikram edildi.

Başkan Köse Türsab’ın İftarına Katıldı

Türsab Batı Karadeniz BTK tarafından Karabük ve Bartın İlleri seyahat acentelerine yönelik iftar yemeği düzenlendi.

Safranbolu’da bir konakta gerçekleştirilen iftar yemeğine Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Safranbolu TSO Başkanı Ali Sami Acar, Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü temsilen Kamil Şen’in yanı sıra Karabük ve Bartın illerinde faaliyet gösteren bölge acenteleri ve basın mensupları katıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse iftar sonrası yaptığı açıklamada; “ İlçemiz, ülkemizin en önemli turizm bölgelerinden birisi. Turizmle özdeşleşen Safranbolu’da kendi içimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmaların yanı sıra, turizm sektörü ile de ikili ilişkiler kurmalı ve ilçemize daha çok misafiri çekmeliyiz. Bu akşam ilçemize çok daha fazla turisti nasıl getiririz gibi konuları konuşma fırsatı da bulduk. Bu anlamda temel amacı, seyahat acenteliği mesleğinin ve faaliyet alanının temelini oluşturan turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmak olan Türsab’a verdikleri iftar yemeğinden ve turizme katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.