Dr. Fatih Ürkmezer

SAKEM’de Eskiyen Mobilyalar Sanata Dönüştürülüyor

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) çeşitli kurumlarla ortaklaşa açtığı kurs eğitimlerine her geçen gün yenisini ekliyor.

SAKEM Aşağı Tokatlı şubesinde Nurhan Baykala tarafından verilen’’Ahşap Boyama ve Geri Dönüşüm’’kursunda kursiyerler eskiyen eşyaları modaya uygun hale getiriyor. SAKEM 8 ayrı şubesinde birbirinden farklı branştaki ücretsiz kurslarıyla vatandaşın ilgi alanına göre kurs eğitimi veriyor.

Ahşap Boyama ve Geri Dönüşüm kursunda, evlerde, işyerlerinde, eskiyen mobilyaları sanat teknikleri kullanılarak değerlendirildiği ve yeniden kullanılır hale getirildiği ahşap boyama atölyesi adeta bir geri kazanım merkezine dönüştü. Eskitme, varak, çatlatma, sicim ip, düz boyama, peçete tekniği, dekopraf tekniği, rubon desenler gibi birçok farklı tekniğin uygulanmasıyla elde edilen ürünler, bir yandan mimari bir estetik oluştururken, diğer yandan da kursiyerler için bir sanat eseri oluyor.

Eski sehpalar, eski sandıklar, borular, tepsiler, bavullar, köpükler, teneke ambalaj kutuları, kasalar, eski sandalye gibi birçok eskimiş ve yıpranmış eşya ve atık maddeler kullanılabilir dekoratif ürünler haline getiriliyor ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlerle devam etti

’’SAKEM’de kursiyerlerimiz meslek öğrenirken bir yandan da evlerindeki eskiyen mobilyalarını günümüze uyarlayarak hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de meslek ediniyor’’dedi. SAKEM yüzlerce farklı branşta ücretsiz kurslar eğitimleriyle Safranbolu’da çığır açıyor.

İtfaiyede LPG Eğitimi

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline LPG ile ilgili eğitim verildi.

Yeni ve modern hizmet binası, deneyimli personeli, çeşitli etkinliklerde verdiği eğitimler ve yangına kısa sürede başarılı müdahalelerle adından söz ettiren Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeline LPG  (Liquified Petroleum Gas ) hakkında çeşitli bilgilerin yer aldığı bir eğitim semineri verildi.

Safranbolu Aygaz Dolum Tesis Müdürü Mustafa Dikmen tarafından verilen seminerde LPG nedir, hangi alanlarda kullanılır, olası LPG yangınlarında nasıl müdahale edilmeli gibi konular anlatıldı.

Seminere İtfaiye Müdür Vekili Mehmet Gökçü’nün yanı sıra tüm itfaiye personeli katılırken eğitimlerin devam edeceği bildirildi.

Safranbolu’ya YAPEX Fuarında Yoğun İlgi

Akdeniz Tanıtım A.Ş tarafından bu yıl 26. düzenlenen Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarında (YAPEX) Safranbolu 2. gün de ziyaretçilerini ağırlıyor.

Antalya'da 200'ü aşkın katılımcının stant açtığı ve 30 bin ziyaretçinin beklendiği YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarında Safranbolu Evleri yoğun ilgi görüyor. Antalya'da 26 yıldır düzenlenen ve Türk yapı endüstrisinin geleneksel buluşma noktalarından biri haline gelen Uluslararası YAPEX Fuarında her yıl olduğu gibi Safranbolu standının ve Safranbolu maket evinin kurulduğu tanıtım cd’si, hediyelik eşyalar ve tanıtım broşürleri ziyaretçilere takdim ediliyor.

Bu yılki teması ‘’Kültür Öncelikli Yönetim’’ olarak belirlenen fuara, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer eşi Miray Ürkmezer, Belediye İmar Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü katıldı.

Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX)in restorasyon ve renovasyon açısından alanında çok önemli bir fuar olduğunu kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birisi de Antalya. Hem restorasyon hem renovasyon hem tarihi kentler bir arada olduklarında akla ilk olarak Safranbolu geliyor.

Bu açıdan mutlaka Safranbolu olarak katılmamız gerekmekte idi. Diğer açıdan, Turizm alanında hem yerli işletmecilere hem turist gezdiren ajanslara en yakın nokta Antalya.

Burada çok sayıda turizmci ve ajansla bir araya gelme fırsatı yakalıyoruz. Yine bu balamda fuarda Safranbolu’da restorasyon ve tarihimizi korumaya yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmaları da aktarıyoruz” dedi. Ürkmezer 4 gün boyunca sürecek fuara tüm Safranbolu severleri davet etti. ANFAŞ Antalya Expo Center'da saat 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan fuarda Safranbolu lokumu misafirlere ikram ediliyor.

Belediyede Sağlık Taraması Tamamlandı

Safranbolu Belediyesi Personel Limitet Şirketi bünyesinde çalışan personelin Sağlık Taraması tamamlandı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereği rutin olarak yılda bir kez yapılması planlanan sağlık taraması özel bir firmanın sağlık ekibi tarafından Belediye Asfalt Şantiye binası önüne kurulan mobil sağlık aracında solunum, işitme, akciğer filmi ve kan örnekleri alınarak yapıldı.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası kapsamında tüm personelimize sağlık taraması yapıldı” dedi.

Çalışanlarının sağlıklarının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Ürkmezer; “  Safranbolu Belediyesi Personel Limitet Şirketinde görev yapan arkadaşlarımızın ortaya çıkabilecek sağlık problemlerinin önceden belirlenmesinin yanı sıra, mevcut sağlık problemlerinin ortaya konulmasının ve gerektiği durumlarda tedavilerinin bir an evvel yapılabilmesinin amaçlandığı sağlık taramasında elde edilecek sonuçlar, çalışanların dosyalarına da işlenecek” diye konuştu.

Kendileri için personel sağlığının her şeyden önce geldiğini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr Fatih Ürkmezer,  personel ile ilgili çalışmalara devam edeceklerini söyledi.