Dr. Fatih Ürkmezer Belediye Başkanı

Safranbolu Belediyesinden Duyarlı Hizmet

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in uygulamaya koyduğu duyarlı projeler arasında yer alan Hastanede yatan hastaların periyodik olarak ziyaret edilmesi, herhangi bir konuda desteğe ihtiyacı olanların tespit edilmesi amaçlanan proje devam ediyor.

Safranbolu Belediyesine bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri Safranbolu Devlet Hastanesinde yatan hastaları haftanın belli günleri ziyaret ediliyor. Ziyaret esnasında hasta vatandaşların istek talep ve beklentileri alınarak gerekli kurum ve kuruluşlara iletiliyor.

Hasta ziyaretlerine fırsat buldukça katılan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer , hayatın tüm zamanlarında vatandaşın yanında olarak, devlet ve vatandaş arasında sıkı bağlar kurmayı sürdürüyor.

Ürkmezer ‘’İnsanların en hassas olduğu anlardan biri olan hastalık sürecinde vatandaşımızın duygusal anlamda bizleri yanlarında görmekten memnun olduklarını gözlemliyoruz, bunun için de hastanede yatan vatandaşlarımıza yanlarında olduğumuzu hissettirmek için bu önemli projeyi hayata geçirdik. Bundan sonrada vatandaşlarımızla yakından ilgilenmeyi sürdüreceğiz’’ifadelerini kullandı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri ziyaretler esnasında hastalara, hastanede ihtiyaç duyulabilecek bazı hediyeler götürüyor.

SAKEM’de Müziğin Sesine Kulak Ver

Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) yüzlerce faklı branşta eğitim verdiği kursların yanı sıra Enstrüman kurslarına da yer veriyor.

SAKEM’in Emek Mahallesi şubesinde Müzik öğretmeni Gülşah Bozkurt Yıldırım tarafından 1. seviye Klasik Gitar kurs eğitimi veriliyor. 15 kişinin eğitim aldığı kursta 3,5 ay boyunca kursiyerlere, batı müziği dönemlerine göre klasik gitar için bestelenmiş olan eserlerle ilgili teknik, icra bilgi ve becerilerin kazandırılacağı, klasik gitar müziği dağarcığının oluşturulmasını sağlayacak bir eğitim verilecek.

Müzik öğretmeni Yıldırım’ın verdiği bilgilere göre, programda eğitim alanlar; müzik ile ilgili teorik, teknik ve kültürel bilgi hususlarında yetkinlik kazanmanın yanı sıra müzik sektöründe yeterlikleri oranında çalışma imkânı bulabileceklerini belirtti. Herhangi bir müzik enstrümanı çalmamanın, motor becerilerin gelişmesine önemli katkı sağladığı bilinmektedir diyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ‘’gençlerimizin ve çocuklarımızın her alanda becerilerinin geliştirilmesine önem vermekteyiz SAKEM’de  birçok kursun yanı sıra kursiyerlerin ruhsal ve zihinsel gelişimlerini destekleyecek çeşitli enstrüman kurslarına da yer vererek gençlerimizin gelişimini desteklemeye çalışıyoruz’’dedi. Ürkmezer, yaz ayında da bazı kursların devam ettiğini, vatandaşların ilgi alanlarına göre kurslara katılabileceklerinin bilgisini verdi.

Şehit Annesinden Ürkmezer’e Teşekkür Ziyareti

Her fırsatta eşi Miray Ürkmezer ile beraber şehit ailelerini ve yakınlarını ziyaret eden, her türlü sorunlarında yanlarında olan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Şehit Yüksel Şahin’in Annesi Emine Şahin’i konuk etti.

Ürkmezer’e teşekkür etmek üzere ziyaret ettiğini söyleyen Emine Şahin, “ Kaymakam bey ve eşi sağ olsunlar, her zaman yanımızdalar. Kendisine teşekkür ediyorum. Allah yardımcıları olsun” dedi.

Ürkmezer ise, “ Emine teyzemize Kahraman Vatan Evladı yetiştirdiği için biz teşekkür ederiz. Bizler onların sayesinde huzur içerisinde hayatlarımızı idame ediyoruz. Devletimizin büyük bir kararlılıkla devam ettiği ve kökünü kazımakta kararlılıkla yürüdüğü hainlere karşı yapılan her türlü operasyonda, nöbette, görevi başında canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi bu vesile ile bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Bizler Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak gerek şehit yakınlarımız ve gerekse gazilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Emine teyzemize bir kez daha ziyareti için teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını noktalayan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve Şehit annesi Emine Şahin uzun süre sohbet ettiler.

Ürkmezer’den Perşembe Pazarına Ziyaret

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Perşembe Pazarı esnafını ziyaret ederek kolaylıklar diledi.

Her Perşembe günü kurulan ve sadece ilçeden değil köyler ve çevre il ve ilçelerden de birçok üretici, satıcı ve müşterinin bulunduğu Safranbolu Perşembe Pazarında incelemelerde bulunan Ürkmezer alışveriş yaparken esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet etti.

Pazar esnafını ziyaret ettiklerini, bazı esnafların kendilerinden çeşitli talepleri olduğunu ve bunları yerinde görmek üzere Perşembe Pazarına ziyarette bulunduklarını kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “ Perşembe Pazarı bölgemizin en önemli pazarlarından birisi. Karabük, Bartın ve Kastamonu’nun çeşitli ilçe ve köylerinden vatandaşlarımızın ziyaret ettiği bir pazar. Üzeri kapalı olan pazar alanımız hem esnafımızı hem de alış verişe gelen vatandaşlarımızı muhafaza ediyor. Köylü Pazarı olarak adlandırılan alanda da gerçekleştirdiğimiz çalışma ile tezgâh sayımızı 164 tanesi kapalı, 47 tanesi de açık olmak üzere 211’e çıkardık. Burada da köylü teyzelerimiz, amcalarımız kendi ürettikleri gıda ürünlerini satma fırsatı buluyorlar. Ziyaretimiz esnasında bazı esnaflarımızın çeşitli talepleri oldu. Bunların notunu aldık. İvedilikle yapılabilecek olanları derhal yerine getireceğiz. Vatandaşlarımızın ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine üreterek ve pazar alışverişi ile katkıda bulunmalarından memnunuz. Vatandaşlarımızın da Belediye ve Kaymakamlık faaliyetlerinden memnuniyet duyması beni ve çalışma arkadaşlarımızı mutlu ediyor”dedi.

Ziyaret esnasında vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan ve uzun süre sohbet eden Ürkmezer, buradan kendi alışverişini de yaparken esnaflara hayırlı ve bol kazançlar diledi.

16 mayıs 15 haziran arası RAMAZAN AKŞAMLARI

1 Haziran Cuma Dost El ilahi grubu