Dr. Fatih Ürkmezer Belediye Başkanı

Ramazan Akşamlarında Kur’an-ı Kerim Ziyafeti

Geleneksel Ramazan Akşamları Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Ramazan Akşamlarının 12. Gününün konuğu Suriye’li Hafız Muhammet Cemal oldu.

İftar sonrası her zaman olduğu gibi çocuklara yönelik etkinliklerle başlayan program Teravih namazı sonrası Suriyeli Hafız Muhammet Cemal’in Kur’an Tilaveti ile devam etti. Muhteşem sesi ile meydanı dolduran yüzlerce Safranboluluya Kur’an ziyafeti çeken Cemal Safranboluluların da büyük beğenisini kazandı.

Kütüphanesiz Okul Kalmasın

Safranbolu Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında Safranbolu Hayal Çocuk Tiyatrosu tarafından okullarda başlayan Kukla gösterimlerinin ilki Antepoğlu İlköğretim Okulunda yapıldı.

Kütüphanesiz Okul Kalmasın, Eski Kitaplar Okumayanlar İçin Yenidir parolası ile yola çıktıklarını belirten oyuncular, “Gösterimlerin ücretsiz olduğunu ancak bilet karşılığı evde okumadıkları, eski kitapları rica ediyoruz.

Bu vesile ile hem çocuklarımız eğlemiş, daha önce kukla görmemiş çocuklarımız görmüş olacak hem de kenarda, raflarda bekleyen kitaplar başka çocuklarla buluşmuş olacak. Bizlere destek verdiği ve duyarlılığı için Sayın Kaymakamımız e Belediye Başkanımız Dr. Fatih Ürkmeze beyefendiye teşekkür ediyoruz” şekline konuştular.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın yararına olacak her türlü proje destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Çocuklarımızın sosyal yönden gelişmeleri için çeşitli projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve Safranbolu’daki tüm okullar kapsayan Safranbolu’da Çocuklar Sinemayla Buluşuyor başlıklı projemiz büyük ilgi görmüş, olumlu geri dönüşler almıştık.  Bu kapsamda Safranbolu Hayal Çocuk Tiyatrosu bize böyle bir proje ile geldi.

Bir yandan çocuklarımızı çok eski bir gelenek olan kukla ile buluşturuyorlar diğer yandan da kenara atılmış, tozlu raflara kaldırılmış kitaplar yeniden çocukların beğenisine sunuyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizler istesinler, bizler her daim çok daha yaşanılır ve güze bir Safranbolu’yu onlara bırakmak için çalışıyoruz” dedi. Gösterimler diğer okullarda da devam edecek.

16 mayıs 15 haziran arası RAMAZAN AKŞAMLARI

Tarih: Haziran 1. Haftası