Halk Masası

Belediyemize olan taleplerinizi halk masası formunu doldurarak bize ulaştırın

Mimar Elif KÖSE

Safranbolu'da Sosyal Dayanışma Var

Safranbolu Belediyesi olarak siz duyarlı halkımızın da katkılarıyla beraber ihtiyaç durumundaki vatandaşlarımıza ne olursa olsun destek olmaya devam ediyoruz.

Koli olarak ve çeşitli gıda yardımlarıyla bağışlarını bizlere ulaştıran tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu zorlu günlerde bizler görevimizin başındayız. Lütfen sizler de sevdikleriniz ve kendi sağlığınız için evlerinizde kalınız.

Gıda yardımı yapmak isteyen vatandaşlarımız Safranbolu Belediyesi 153 Halk Masasını arayarak yapabilirler.

Pazar Yerleri Düzenlemeleri Yapıldı

27.03.2020 tarihinde yayınlanan İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda pazar yerlerinde gerekli düzenlemeyi yapmak için Zabıta Müdürlüğümüz ön çalışmalarını yaptı.

Pazarlarda giyim, oyuncak vb. zaruri olmayan malzemelerin satışına izin verilmeyecektir.

Pazar tezgahları arasında 3 metre mesafe olması gerekmektedir.

Pazar yerlerine 65 yaş üstü pazarcıların ve alışveriş yapacak kişilerin gelmemeleri, ayrıca çocukların pazar yerlerine getirilmemesi, pazarlarda yoğunluğun az olması için mümkün oldukça aileden bir kişinin pazara gelmesi ve ihtiyaçlarını görüp hızlı bir şekilde pazar yerinden ayrılmaları önem arz etmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.

Safranbolu'da Dayanışma Var

Safranbolu'da kimse yalnız değildir. Darda ve geçim derdinde olan Safranbolulu hemşehrilerimizin her zaman ki gibi yanındayız. Bizler varız. Birlikte, el ele her eve ulaşacağız.

1-) Yardım Kolisi Bağışı

Sizde Safranbolu Belediyesi Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezine dilediğiniz kadar yardım paketi (gıda ve temizlik) bağışı yapabilir, dayanışmamıza katkıda bulunabilirsiniz.

Gıda Paketi İçeriği ve Temizlik Paketi İçeriklerine Linke Tıklayarak Ulaşabilirsiniz

2-) 15 Mart 2020 sonrası işini kaybedenler veya işyeri kapatmak zorunda kalanlar bildiri formu / Formu İndirmek İçin Tıklayınız

4) İhtiyaç sahibi talep formu /  Formu İndirmek İçin Tıklayınız

5) Eşleştirme / Gönüllü Başvuru Formu İndirmek İçin Tıklayınız

Kamuoyuna Duyurulur

Değerli hemşehrilerim; Şu sıralar sizlere sosyal medya üzerinden bu şekilde sıklıkla sesleniyorum çünkü halkımızın her konudan haberdar olması bizlerin asli görevidir.

Dün akşam saatlerinde aldığımız bir haberin doğruluğunu araştırırken öğrendik ki bin küsur yabancı uyruklu kişi ilçemize bağlı bir yurtta karantina altında tutulacakmış. ‘Tutulacakmış’ diyorum çünkü bu konudan bir Belediye Başkanı olarak haberimin olmaması beni üzmüştür.

Dünya Miras Listesindeki Safranbolu ulusal ve uluslararası nitelik taşıyan bir şehirdir. Bu şehri yönetmek de hepinizin bildiği gibi kolay değildir. Hizmet kurumu olan, halkın hakkını savunan, hijyen tedbirlerini sağlayan, personeliyle, idaresiyle bizler ve Belediye Başkanı olarak şahsım, bu konu ile ilgili hiçbir kurumdan bilgi almadığımızı kamuoyuna bildirmek isterim.

Özellikle Safranbolu Belediyesi olarak bu zor günlerde asgari personel sayısı ile kentimizi dezenfekte etme, esnaflarımıza, vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlama ve maske üretimi benzeri bir çok konuda faaliyet yapmaktayız. Bu yapılan yanlış karşısında hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğimizi, bu gelişen durumun çalışmalarımızı aksatmayacağını ve ne olursa olsun konuyla ilgili alınan ‘bu kararlara da’ saygı duyacağımızı bildirmek isteriz.

Bu süreçte ilçemize bağlı yurtta kalacak olan farklı ülkelerin vatandaşlarına hijyen ve karantina konusunda yetkililerin gerekli tedbirleri aldığını düşünüyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızdan ve tüm gelişmeleri anında siz vatandaşlarımıza bildireceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın.