Dr. Fatih Ürkmezer Belediye Başkanı

Dünya Miras Kenti Safranbolu Bayrama Hazır

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer;  “Osmanlı mimarisini geçmişten bu güne kadar korumayı başaran, korumacılıkta Başkent unvanı alan Safranbolu’nun Kurban Bayramında yerli ve yabancı misafirleri ağırlamaya hazır olduğunu söyledi.

Safranbolu’da Bayramı tatilinde çeşitli turlar ve geziler kapsamında gelecek yerli ve yabancı misafirler için gerekli hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Ürkmezer;  “9 gün olarak belirlenen Bayram tatiline Fen İşleri, Şantiye, Zabıta, Beyaz Masa, Su ve Kanalizasyon ve Temizlik İşleri Müdürlükleri ekiplerimiz ile hazırız” dedi.

Safranbolulu vatandaşların ve tatilde Safranbolu’yu ziyaret edecek olan yerli yabancı misafirlerin tatillerini en iyi şekilde geçirebilmeleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Ürkmezer; “ Yine, Zabıta ve Veterinerlik birimlerimiz vatandaşlarımızın sağlıklı kurban alabilmeleri için denetimleri aralıksız sürdürdüğünü ifade ederken, her bayram olduğu gibi Beyaz Masa birimimiz yine 7/24 halkımızın hizmetinde olacak. Belediyemize gelemeyecek olan vatandaşlarımız 153 nolu ücretsiz telefon hattından taleplerini bildirebilecekler.

Bununla birlikte arife günü mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlarımız için Esentepe Mahallesi İncekaya Kavşağından sabah Saat 09.00’dan itibaren her saat başında araç kaldırılacaktır. Yine Bayramın 1. Ve 2. Günü Halk Otobüslerimiz ücretsiz hizmet verecektir. Ben bu vesile ile bir bayrama daha vatandaşlarımız ile huzur içerisinde erişebilmenin mutluluğunu yaşadığımız ifade ediyor, bayramın huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini niyaz ediyorum” diye konuştu.

Ürkmezer’in Kurban Bayramı Mesajı

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer Kurban Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Bayramın anlamının yakınlaşmak, kaynaşmak, bölüşmek ve paylaşmak olduğuna işaret eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ; “Dini bayramların cömertliğin, rahmetin, bereketin bolluk içinde yaşandığı, insanlarımızın her zamankinden daha çok kenetlendiği, birbirine daha sıkı sarıldığı, samimiyetle kucaklaştığı özel ve manevi coşkusunun en üst seviyeye yükseldiği günler olduğunu belirtti. Ürkmezer mesajına şöyle devam etti;

“Kurban Bayramının; Türk-İslam dünyası ve bütün insanlık için barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Kurbanların kesildiği, fakirlerin gözetildiği, akrabaların, komşuların, arkadaşların hatırlandığı ve ziyaret edildiği bu kutlu günlerde, millet olarak birlik ve beraberlik içinde Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın, duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı günlerdir.

Böyle günlerde, yanı başımızdan başlayarak, bayram iklimini elimizin uzandığı her yere taşımalı, yaşanan acıları da, sevinçlerimiz gibi paylaşmalıyız. Dayanışmayı ve yardımlaşmayı güçlendiren, sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştıran, ortak duygularda buluşturan bayramlar, huzur ve coşku kaynağıdır. Huzur ve barışın egemen olduğu, adalet ve hukukun gözetildiği, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramların, insanlık âlemine, insanca yaşamak adına, yeni imkânlar getirmesini diliyor, bu vesile ile Safranbolulu vatandaşlarımızın ve tüm İslam Âleminin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Altın Safran Ulusal Basında

Kültürel Miras ve Korumacılık ana teması ile bu yıl 19.su düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali ulusal basının da ilgisini çekmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan Uluslararası Belgesel Film ve Fotoğraf yarışmalarının haberleri yerel basının yanı sıra ulusal basında da geniş yer aldı.

Festival yarışma sonuçları Sabah Gazetesinde yayımlanan haberde ‘Altın Safran Ödülleri Sahiplerini Buldu’ başlığı ile verildi.

Bayram Temizliği Devam Ediyor

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile kentte mahalle, cadde, meydan, mezarlık ve parklarda yıkama çalışmaları başlattı.

Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, rutin temizlik çalışmalarımızın yanı sıra yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin kentin çeşitli yerlerinde temizlik ve yıkama çalışmalarını hızlandırdı.

Safranbolulu hemşerilerimizin, kentimizi ziyaret edecek yerli ve yabancı misafirlerimizin çok daha temiz bir ortamda ziyaretlerini tamamlamaları, hemşerilerimizin mağdur olmamaları adına çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu bağlamda periyodik olarak yıkama, çöp konteynırı temizleme, ilaçlama, ot biçme, yol süpürme gibi çalışmalarımıza hız verdik” denildi.

Yine temizlik ile ilgili sorun yaşayan vatandaşlarımızın Safranbolu Belediyesi Beyaz Masa birimine 153 nolu telefondan ulaşarak taleplerini iletebilecekleri ve derhal geri dönüşün sağlanacağı bildirildi.

KEŞFET